Inschrijven, toewijzen & tekenafspraken

Vanaf vrijdag 8 september (rond ca. 15:00 uur) kun je het totale woningaanbod van De Watertuinen goed bekijken.

Informatie & Inschrijven

Achter ieder bouwnummer kun je de informatie van dat betreffende bouwnummer downloaden. Als je een keuze van favoriete bouwnummers hebt gemaakt kun je online het inschrijfformulier invullen. Hier vul je je persoonsgegevens, inkomensgegevens, eerste voorkeur voor een specifiek bouwnummer en eventuele overige voorkeuren in (maximaal 10). Na het verzenden van het inschrijfformulier ontvang je een e-mail, zodat je weet dat het inschrijfformulier bij ons binnen is.

Je hebt tot en met woensdag 20 september 17:00 uur de tijd om je online in te schrijven. We kijken niet naar wie zich het eerste ingeschreven heeft, dus kijk rustig en zorgvuldig naar alle informatie, om zo tot een keuze te komen.

Toewijzingsprocedure

Nadat de inschrijving is gesloten, sorteren wij alle inschrijvingen. Allereerst sorteren alle inschrijvingen op 1e voorkeur, zodat we per woning zien hoeveel inschrijvingen we hebben. Wij checken dan vervolgens de financiële gegevens en wijzen op basis daarvan de woningen toe. Het is dus van belang dat je je inschrijfformulier volledig invult! Blijven er meerdere kandidaten over per bouwnummer? Dan wijzen wij deze willekeurig toe. Dit proces herhaalt zich als er een kandidaat afvalt.

Krijg je een woning toegewezen? Dan neemt één van de betrokken makelaars contact met je op op vrijdag 22 september. Zorg er dus voor dat je die dag telefonisch bereikbaar bent. Indien we je geen woning toegewezen hebben, ontvang je op deze dag een e-mail dat je aanwezen staat als reserve kandidaat.

Verkoopgesprekken & Tekenafspraken

Op het moment dat je hoort dat je een woning toegewezen hebt gekregen, wordt direct het verkoopgesprek ingepland. Tijdens dit verkoopgesprek wordt het plan met je doorgenomen en een blik geworpen op jouw ideale woning. Na dit gesprek ontvang je een map met de verkoopinformatie; verkooptekeningen, technische omschrijving en concept koop- en aannemingsovereenkomst. Aan de hand van deze informatie kun je een weloverwogen besluit nemen of je overgaat tot aankoop. Na het verkoopgesprek volgt dan ook binnen een periode van maximaal drie weken de tekenafspraak. Het is goed om te weten dat je na het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst nog twee maanden de tijd hebt om de financiering te regelen.

We wensen je veel plezier & succes met het kiezen van jouw ideale huis in De Watertuinen! 

Het woningaanbod

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je email adres in en ontvang alle nieuwe updates