Interview met de architect

De woningen van het project ‘Jeu’ zijn ontworpen door Schippers Architecten. Bernard van de Pol, de tekenend architect, vertelt over de achtergrond van het ontwerp van de woningen:

“De wijk Esse Zoom is opgebouwd uit diverse buurten, die in samenhang zijn ontworpen door een eenduidig palet aan baksteen- en dakpankleuren. Iedere buurt kenmerkt zich door een eigen karakter en signatuur van de architect. ‘Jeu’ is gesitueerd aan de rand van deze nieuwbouwwijk, ingebed tussen de speelse groenstructuur en de waterloop van de wijk. Deze groene kwaliteiten zetten zich voort binnen het plan, zodat ieder huis daar optimaal van profiteert.

De woningen zijn ontworpen in de historiserende ‘oud-hollandse stijl’. De verfijnde vormgeving, verhoudingen en details geven de buurt gelijk een vriendelijk en gemoedelijk karakter. De sfeer wordt versterkt door de variatie aan woningtypen en de manier van verkavelen. Met een afwisseling van topgevels of een zogeheten risaliet (vooruitspringend metselwerk) is een gevarieerd geheel gecomponeerd. Dit leidde in het totaalontwerp tot een mooie mix van woningen waar de menselijke maat centraal staat. Ieder woningtype en specifieke ligging in de combinatie met baksteen- en pankleur maakt iedere woning herkenbaar en persoonlijk. Wij wensen je veel woongenot in jouw nieuwe huis, jouw nieuwe thuis.”

 

Over dit bericht

  • Geplaatst op 1 november 2018
  • Geplaatst door Blauwhoed Redacteur
Terug naar het nieuws Ik heb belangstelling

Mogen wij jou op de hoogte houden?

Vul hieronder je email adres in en ontvang alle nieuwe updates